Op zondagmiddag 22 september wordt in het MOW I Museum de Oude Wolden de tentoonstelling ‘Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder’ feestelijk afgesloten.

De prent die gebruikt wordt bij de promotie van deze ‘G-day’ sprak tot de verbeelding van de schilder. De illustratie, gemaakt door Amoeba-ontwerp, is een zwart-witte lijntekening die goed opgevat kan worden als kleurplaat. Geert Schreuder roept, met een vette knipoog naar traditionele kleurwedstrijden, iedereen op om de tekening op een originele wijze te kleuren, te verkleuren, te verwerken tot iets eigenzinnigs en geheel anders. Het meest creatieve, maffe, eigenwijze, glorieuze, verrassende ‘kunstwerkje’ wint een prijs, te weten: een origineel schilderijtje van de kunstenaar zelf!

Piepjong of stokoud; iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. De "kleurplaat" is te downloaden via deze webpagina. Klik op de afbeelding onder deze tekst. Kies met je rechtermuisknop voor 'afbeelding opslaan als'. Nu sla je de afbeelding op en kun je hem uitprinten. Papieren exemplaren zijn, tijdens openingstijden, af te halen aan de balie van het museum.

Uiterlijk zondagmiddag 22 september om 14.00 moet je kunstwerkje ingeleverd zijn in het MOW. Daarna is het aan de kunstenaar zelf om een winnaar uit te roepen. De prijs wordt diezelfde middag om 15.30 uur uitgereikt, dus je aanwezigheid is zeer gewenst.

(Over de uitslag wordt niet gediscussieerd)