In de tentoonstelling 'Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder' tref je kunstwerken van Geert Schreuder uit Onstwedde: tekeningen, schilderijen, foto’s en zelfs een korte film. Daarop zie je Groningse landschappen, mensen, levende en dode dieren.

Op de schilderijen van Geert Schreuder staan ook vaak dingetjes die hij toevallig ergens heeft gevonden, zoals afgebroken takjes, kleine kriebelbeestjes, papiertjes en flessendoppen. Die vindsels lijken misschien doodgewoon of zelfs waardeloos maar voor Geert Schreuder zijn het kleine kunstschatten.

Ontdek die vindsels zelf! Let op de witte kistjes die in het museum aan de muren hangen. Daarin zitten allerlei “gevonden voorwerpen”. Bekijk ze en ga ermee aan de slag; maak een verhaal over een verloren ballon, teken mee in het boek vol kleine kriebelbeestjes, geef je mening over plastic afval, tuur met een verrekijker de horizon af, schrijf een geheime boodschap en vertel wat jouw ogen zien op de schilderijen van Geert Schreuder.

Vraag aan de balie naar de gratis 'Vindsels-routewijzer'. Op de achterkant staat een bouwplaat voor een bewaardoosje, Handig voor je eigen vondsten!