Verlaten Oorden

Hannie Loor, Tineke Raap, Martine Rijnveld en Henny Wiltjer, allen cursist van kunstenaar Yvonne Struys portretteerden bijzondere locaties waar de mens niet langer komt. 

Opening 22 juli | 15 uur

Cees Stolk, onder meer bekend van het televisieprogramma “Strunen met Stolk” van RTV Noord, waarbij hij door het Groninger land wandelt, opent de tentoonstelling op zondagmiddag in het MOW, om 15 uur. Kunstenaar Yvonne Struys verzorgt hierbij een korte inleiding.

Dagprogramma

De opening gaat gepaard met een uitgebreid dagprogramma dat al van start gaat in het atelier van Struys om 10.30 uur. In haar atelier, de ‘samen op weg kerk’ in Nieuwolda, vind je de presentatie “Zoals het begon”, met ontwerpschetsen en locatiefoto’s rondom het thema. Hannie Loor, Tineke Raap, Martine Rijnveld en Henny Wiltjer vertellen hierbij over hun ervaringen.

Na 13 uur kun je een autoroute volgen langs ruïnes en verlaten locaties om vervolgens te eindigen in het MOW voor de feestelijke opening om 15 uur. Natuurlijk staan een hapje en een drankje dan gereed.

Het museum is die dag al open vanaf 13 uur. Vanwege de opening is de algemene toegang die dag “bepaal zelf wat je betaalt”. Genodigden hebben vanzelfsprekend vrij entree.

Tineke Raap

Martine Rijnveld