Voor verschillende doelgroepen, voor jong en oud maakt MOW een passend educatief aanbod, vaak bij de dan lopende hoofdtentoonstelling. Informeer bij het museum voor een rondleiding of speurtocht op maat. 

Op dit moment bieden wij standaard de volgende zaken: 

Als oude dingen konden praten. Lespakket voor groep 5/6, inclusief voorbereidende les, museumbezoek en artistieke opdracht (historisch besef, artistieke verwerking).

Magische Museum Escape. Tijdens Oktober Kindermaand 2017 starten wij met een nieuwe activiteit voor kinderen in de leeftijd 10-12 jaar. Ze laten zich opsluiten in de Bruckmanzaal en moeten via diverse aanwijzingen een code kraken waarmee ze de zaal weer kunnen verlaten. De aanwijzingen zijn inhoudelijk gelinkt aan het magisch realisme en aan het leven en werk van schilder Lodewijk Bruckman. Er wordt een beroep gedaan op scherpe waarneming, inhoudelijke kennis en samenwerking. Na oktober kan deze activiteit eventueel uitgebreid worden met een schilderopdracht. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Voor volwassenen bieden wij op diverse manieren 'verdieping', waaronder rondleidingen en elk najaar een speciaal lezingenprogramma rond de geschiedenis van Westerwolde en de verdere regio. Hou hiervoor onze agenda in de gaten.

Leerlingen bij werk van Zhuang Hong Yi, tentoonstelling Terug in Groningen (2013)