10 januari 2019

Vanaf zondag 13 januari krijgt de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' een nieuwe boost.

Zondagmiddag parkeert Altjo Medema zijn Indian Powerplus motorfiets in het museum. Fotograaf Tonnis Post reed 100 jaar geleden op een dergelijk type motorfiets de provincie door om de veranderingen in het landschap vast te leggen.  Lees HIER meer.

Van het atelier van Tonnis Post is niet veel bewaard gebleven. Toch lukte het fotograaf Dirk Kome om een tafeltje terug te vinden dat gebruikt werd als decorstuk in vele portretfoto's. Ook dat bijzondere tafeltje krijgt, net als de motorfiets, een plaats in de tentoonstelling.

In een extra vitrine kun je nieuwe oude foto's zien. En: houd deze website, Instagram en Facebook in de gaten want binnenkort maken we bekend wie de winnaar is van de fotowedstrijd "Mien doalders plekje". De winnende foto wordt als ansichtkaart gedrukt en kun je kopen in de museumwinkel.

(foto aan de wand: Dirk Kome)