7 februari 2019

Diny Zuiderveen - Mulder is de winnares van de fotowedstrijd 'Mien doalders plekje'

Bij de start van de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang', in oktober 2018, riep het MOW mensen uit de regio op om in de voetsporen van Tonnis Post te treden en hun eigen favoriete plekje in of om het huis te fotograferen. De ingestuurde foto’s werden in een album verzameld en zijn onderdeel van de expositie.

Uit alle inzendingen koos het museum de foto van Diny Zuiderveen – Mulder uit Oostwold als meest sprekende foto. Erlinde Stephanus legde Diny vast in haar speciale ‘bakkeukentje’, waar ze vrijwel dagelijks vele uren doorbrengt met het bakken van onder andere brood en Braziliaanse appeltaarten.

Het MOW heeft de foto uitgebracht als ansichtkaart en vandaag de eerste exemplaren feestelijk aan de winnares overhandigd. De kaart is vanaf vandaag verkrijgbaar in de museumwinkel.