In het MOW zie je nog tot en met 29 maart de tentoonstelling “Denkend aan Groningen”  

Twintig kunstenaars maakten schilderijen, tekeningen en installaties waarmee ze vertellen wat zij het mooist vinden aan het platteland van Groningen. Op zaterdagmiddag 22 februari ben jij aan de beurt! Vanaf 13 uur kun je aan de slag in ‘Atelier Veranderland’.

Kies een foto van het Groninger land en maak daar je eigen kunstwerk van.Tekenen, schilderen, krijten, knippen en plakken, alles mag. Er is maar één voorwaarde: je móet iets aan het landschap veranderen. Wat dat is bepaal je zelf. Kan het simpeler? Moet het grootser? Welke kleuren wil je aanpassen? Wil je misschien iets toevoegen; een huis, een boom, een mens, een dier? Ga je gang en maak er jouw eigen 'Veranderland' van!

De workshop is gratis en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Aanmelden mag maar is niet noodzakelijk. Meer weten? Stuur een mail of bel: 0597 – 53 15 09

Vanaf 13 uur kun je op elk moment aanschuiven bij deze workshop. Bij voldoende ruimte kunnen ook ouders, opa’s of oma’s meedoen. Zij betalen dan de normale museumentree van €5

Zien we je?

Hoe klinkt Groningen? Laat je koptelefoon thuis en spits je oren!

Op vrijdag 20 maart loop je met kunstenaar Ingeborg Entrop vier "luisterommetjes."

Voorafgaand aan elke kleine wandeling vertelt ze eerst kort iets over hoe je kunt luisteren naar een omgeving. Daarna loop je, met andere deelnemers, naar de luisterplek in de buurt van het museum. Daar neem je alle geluiden in je op en maak je eventueel korte notities. Na afloop van het ommetje maak je gezamenlijk een 'geluidskaartʼ van de luisterplek op basis van van jullie aantekeningen en wat jullie je nog weten te herinneren.

Het eerste ommetje start om 11:00 uur en wordt gedurende de dag herhaald om 12:30 uur, 14:00 uur en 15:30 uur. Elk ommetje is ongeveer anderhalve kilometer lang en duurt zo’n 45 minuten. Meelopen kan met één maar ook met meerdere ommetjes.

Je kunt je vooraf aanmelden via mail of bellen: 0597 531509. Maar je kunt ook ter plekke besluiten om mee te doen. Om deel te nemen betaal je de normale museumentree van € 5. Vanwege de Grunneger Weke is dat inclusief een kopje kofiie/thee.

Ingeborg Entrop is kunstenaar met een achtergrond in de natuurkunde en al lang gefascineerd door geluid. Uitgerust met opnameapparatuur trekt ze het landschap in om omgevingsgeluiden vast te leggen, waaruit ze dan weer eigen composities samenstelt. In november verzorgde ze in het MOW een ligconcert, geïnspireerd op de vier jaargetijden.

Op zondagmiddag 22 maart viert het MOW de Grunneger Weke. 

Vanaf 13 uur ben je welkom. Natuurlijk kun je genieten van de tentoonstelling "Denkend aan Groningen' en de kleinere expositie 'Veldwerk', die allebei de schoonheid van het Groninger platteland laten zien. Gezinnen en jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen met een verrassend kaartspel hun eigen route volgen langs alle schilderijen en installaties. 

Vanaf 14 uur ben je welkom voor de workshop ‘Veranderland’. Aan de hand van bestaande plaatjes van het Groninger land maak je een eigen kunstwerk. Er is maar één voorwaarde: je móet iets aan het landschap veranderen. Wat dat is bepaal je zelf. Kan het simpeler? Moet het grootser? Welke kleuren wil je aanpassen? Welke elementen wil je toevoegen; een huis, een boom, een mens?  

Verspreid over die zondagmiddag zingt close harmony koor ‘The Famondio Singers’ de bekende Groningse liedjes van Ede Staal, muziek om naar te luisteren en mee te zingen. Om de sfeer compleet te maken is er deze middag voor de liefhebber de beroemde huisgebakken Groningse poffert.

Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree van €5, inclusief een gratis kopje koffie of thee. Voor jonge bezoekers tot 18 jaar zijn deelname en entree gratis. Aanmelden voor de workshop is niet nodig.

Was jij tussen pakweg 1945 en 1990 de trotse bezitter van een brommer en heb je een foto uit die tijd, waarop jij stralend poseert naast je Puch, staat te sleutelen aan je Kreidler, je Zundapp staat op te poetsen of rondtoert op je Honda? Dan plaatsen we die foto graag in de in april verwachte tentoonstelling.'De grote nostagieshow.'

Op vrijdag 27 maart ben je tussen 16 en 20 uur welkom in het MOW om je foto te laten scannen. Lukt het je op die dag niet? Dan is er ook een mogelijkheid om je digitale foto via email in te sturen. Meer over deze publieksactie lees je hier.

(foto: Jos Lange, Groninger Archieven)