Zondag 30 september geeft kunstenaar Hans Dingjan een rondleiding bij de tentoonstelling Contrast. De tentoonstelling toont nieuw werk van vier heel verschillende kunstenaars: Hans Dingjan, Joshua Janssen, Ria van Krieken en Marian Smit. Dingjan staat in de rondleiding niet alleen stil bij zijn eigen werk maar ook dat van de andere drie kunstenaars.

Dingjan geeft nog drie andere rondleidingen op de zondagen 29 juli, 19 augustus en 9 september. Elke rondleiding start om 14 uur en duurt ongeveer een uurtje. Het museum hoort graag of je komt. Je kunt hiervoor een mailtje sturen aan info@museumdeoudewolden.nl of bellen tijdens openingstijden van het museum. Zonder aanmelding ben je echter ook gewoon van harte welkom.

De toegang bedraagt € 4,50, inclusief entree van het museum. Museumkaarthouders en Laifhebbers van het MOW hebben gratis toegang.

Meer informatie over Contrast vind je -buiten deze site- in het speciale tentoonstellingsboekje, onder meer verkrijgbaar op het museum en de website www.contrast2018.nl

Afbeelding: zelfportret Hans Dingjan, 'Strand Hans', origineel 200 x 200 cm

Activiteit Oktober Kindermaand  

Samen met anderen, kun je op 26 oktober voor 1 dag aan de slag als een onderzoeks-fotograaf. Jullie eigen speurtocht begint met een envelop vol oude foto’s en documenten. Vind uit over welk gebouw die gaan en ga met een plattegrond op pad. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Ontdek wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd en maak een nieuwe foto.

Na de lunch ga je portretten fotograferen, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!

Voor wie? Iedereen tussen de 8 en 13 jaar

Wanneer? vrijdag 26 oktober, 10.00 -15.30 uur

Zelf meenemen? Digitale camera of mobieltje, lunchpakketje

Kosten: gratis tijdens Oktober Kindermaand. Aanmelden is nodig en kan via: info@museumdeoudewolden.nl of 0597 – 531509

Deze activiteit hoort bij de tentoonstelling "Fotografen van de vooruitgang"