Van 3 mei tot en met 5 juni hangen in de ontvangstruimte van MOW grafietschilderijen van de Duitse Ingalil Lang Lang is een expert in het werken met grafiet. Ze verwerkt het in pure poedervorm of strijkt het, gemengd met pigmenten en andere materialen, op een ondergrond van linnen of metaal.

Op 28 mei is de kunstenares vanaf 16 uur zelf aanwezig in MOW. Ze kan je dan alles vertellen over haar werkwijze. Deze meet & greet is vrij toegankelijk. Welkom!

Het MOW is alle tien dagen van de tuinen en kunstroute Westerwolde Rijgt van 10 tot 5 open en gratis toegankelijk. je kunt dan vrij alle exposities bezoeken en buiten tref je een bijzondere opstelling. In het bos achter het museum dwaal je tussen bomen en gedichten over berenklauwen en andere lastige planten. Ook kan je zelf meeschrijven of tekenen aan een groeiend gemeenschappelijk gedicht op het buitenterrein. 

Onze kraal maakte kunstenaar Annemarie Fennema van berenklauw. Weest gerust, deze prikt niet. Op ons terras (en bij slecht weer binnen) serveren wij naast heerlijke koffie en een groot assortiment thee, huisgemaakte worteltaart en wat we een 'broodje berenklauw' noemen, maar stiekem een 'gewoon' broodje gezond is. 

Op zondag 18 juni kan je de hele dag terecht voor instaprondleidingen bij verschillende kunstenaars van de tentoonstelling Trillingen, op 25 juni opent (W)Auw Berenklauw

Tijdens Westerwolde Rijgt zijn door heel Westerwolde prachtige tuinen en andere bijzondere (groene) locaties te bezichtigen, vaak voorzien van een bijzonder artistiek programma, varierend van muziek, theater tot performances. Kijk op de website voor het volledige programma.

Op zondag 18 juni kan je tussen 12 en 16 uur de hele dag terecht voor (gratis) instaprondleidingen bij de tentoonstelling Trillingen. Afwisselend vertellen verschillende kunstenaars over hun eigen werk én hun visie op de tentoonstelling. Elke rondleiding duurt in principe een half uur maar afhankelijk van de wisselwerking tussen kunstenaar en bezoeker kan dit oplopen. Kiezen bij welke kunstenaar je instapt? dat kan gemakkelijk met de catalogus die bij Trillingen hoort. Deze is in te zien en voor een klein prijsje verkrijgbaar op het museum. 

Het event vindt plaats tijdens Westerwolde Rijgt, tien dagen tuinen en kunst in Westerwolde. Van 16 tot en met 25 juni kan je op tal van locaties terecht voor bijzondere groene en artistieke belevenissen. Het MOW is alle tien dagen gratis toegankelijk.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen) 

12.00 uur Hieke Veenstra en Diek Boerman 

13.00 uur Klaas Bil

13:30 uur Gea Koopman

14:00 uur Anneliet van Beelen 

14:30 uur Kitty Boon 

15:00 uur Janneke Gelling

Vanaf 15 uur kan je terecht voor de feestelijke opening van (W(auw Berenklauw, de artistieke ode aan een lastige plant die woensdag 7 juni al van start ging. Toegang is gratis. De opening is tijdens Westerwolde Rijgt, de route langs tuinen en kunst in Westerwolde.